Frågor och svar om Ätstörningar

30 Dec 2009, 17:00 128
Annat, 0 år
Question


Hej.
Jag har två frågor om kroppen ..
1. Det är så att jag har börjat kontrolerat ALLT jag äter nu under den senaste tiden. Jag vill inte äta och är beroende av att stå på vågen .
Men sammtidigt är jag sockerberoende och kan inte låta bli att äta sötsaker.
Jag vet att det inte är bra att kontrolera vad man äter men jag kan inte sluta.
Vad ska jag göra?
2. Jag är 158 lång och väger ungefär 45 kilo. Är jag överviktig?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Jag tror tyvärr mer att du lider av en ätstörning än ett sockerberoende. Du växer fortfarande och det är superviktigt att du får hjälp med dina tankar kring dig själv och din kropp. Det är verkligen inte meningen att du ska behöva kontrollera maten, vara beroende av maten och känna som du gör om dig själv!

Jag rekommenderar varmt att du tar kontakt med en kurator eller en ätstörningsenhet så att du kan få hjälp att ta dig ur detta!
Alla enheter finns på http://www.abkontakt.se
Jag rekommenderar även att du berättar detta för dina närstående, alltså dina föräldrar så att de kan hjälpa dig vidare.

Det går att bli Helt Frisk ifrån detta så ta den hjälp du behöver för att göra det möjligt. Du kommer aldrig ångra dig, lovar!

All vämre och styrka på vägen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar