Frågor och svar om Ätstörningar

30 Dec 2009, 17:00 80
Annat, 0 år
Question


Hej !
Jag vet inte om du är rätt person att svara på min fråga, men jag försöker i alla fall.
Det är såhär att förr ett halvår sedan började jag att äta mindre, det började med att jag hoppade över frukosten för det kändes inte nödvändigt att äta den. Jag var ändå inte hungrig förren lunch. Sedan skippade jag att äta efter jag sprungit, vilken var ca två gånger i veckan. Sedan åt jag bara minder och mindre, till sist blev det max en macka om dagen. Jag gick ner i vikt och allting, mina vänner började undra, men jag vägrade äta. Jag fick oxå ångest om jag åt nåt "onödigt" tex frukost.
Som du mårker skriver jag i dåtid, och detta är för att jag äter "normalt" nu. Men problemet är att jag saknar den jag var innan, när jag knappt åt nåt alls. Jag vill ha ångesten tillbaks. Jag vill känna mig glad när jag skippar frukost, lunch, kvällsmat och bara äter en nattmacka.. Jag har ingen aning varför, jag hoppas du kan svara innan jag hamnar i samma problem igen..

Tack på förhand ! :)

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Stämmer det om jag säger att det inte är själva ångesten du vill ha tillbaka men själva känslan av att vara stark när du står emot att äta?

Jag blir dock glad att höra att du mår lite bättre och superglad över att du är så vuxen i dig att du inser att du ändå måste göra något åt detta så att det inte kommer tillbaka, att du har den självinsikten att det troligtvis skulle kunna göra det!

Jag tycker att du behöver träffa någon och prata med om detta. Prata om Varför du saknar den känslan av styrka. Varför du var tvungen att du svälta dig på det sättet och vad som är skillnaden nu. Även då vad du kan göra för att förebygga att detta kommer tillbaka.

Ta kontakta med en skolkurator eller någon på Bup.

Det är verkligen super av dig att ha den här insikten tjejen! Ta det nu hela vägen i mål så att du slipper ha det som nu och slipper gå tillbaka till hur det en gång var.

All värme och styrka på vägen

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar