Frågor och svar om välja yrke och studier

13 Jan 2010, 10:00 122
Annat, 0 år
Question


Hej jag har ett jätte problem, Jag känne att jag inte riktigt vet vad jag vill arbeta med. Jag går nu allmän kurs på folkhögskola och pluggar upp mina betyg ( hade ig i alla ämnen) och det går bra, jag blir förhoppningsvis klar i år..
Jag funderar på Målare, inredare, något inom spa, eller kanske tillochmed psykolog.. Jag vet inte hur man blir något av dessa yrken och känner mig bara allmänt vilse

Svar
Lotta Backman
Studie- och Yrkesvägledare

Hej,
Vad bra att du läser på Folkhögskola! Det är en toppengrej att göra (jag har oxå gjort det).

Du kan bli vad du vill, allt du behöver göra är att fokusera på ett mål, rikta in dig på en sak till att börja med. Livet är långt, du kanske kan börja med målare och jobba som det ett par år och sen bli inredare för sen jobba på SPA och slutligen Psykolog?? Man är nog bäst som psykolog när man har varit med om en massa saker i livet i alla fall :)

Om du vill bli målare bör du kolla upp yrkesutbildningar.

här finns en bra länk där du kan kolla upp samtliga av dina drömjobb:
http://www.syoguiden.com/

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar