Frågor och svar om välja yrke och studier

13 Jan 2010, 10:00 184
Annat, 0 år
Question


Hej!
Mitt drömyrke är att få arbeta på en ätstörningsklinik som en terapeut, hälsovårdare eller dylikt.
Jag går nu andra året i gymnasiet. Vad borde jag välja för studier efter gymnasiet för att jag skall kunna få ett arbete med att hjälpa ätstörda?

Det finns många yrken som intresserad mig, t.ex. psykolog, hälsovårdare och dietist. Men drömmen är att få arbeta enbart med ätstörda.

Jag vill helst inte ha en så hemskt lång utbildning, eftersom studerandet inte är riktigt min grej. Däremot har jag mycket goda betyg (åtminstone just nu).
Krävs det extremt höga betyg för att komma in på en utbildning där jag sen kan få ett jobb där jag arbetar med ätstörda? Hur lång är utbildningen?

(Jag har själv haft ätstörningar i 12 år nu och jag har fortfarande inte hittat en behandling som passar mig)

Tacksam för svar!
Kram F

Svar
Lotta Backman
Studie- och Yrkesvägledare

Hej,

Jag tror att först och främst så måste du själv ta dig ur ditt eget matmissbruk.
För att kunna hjälpa andra så är det otroligt viktigt att man själv har blivit helad och vet hur det fungerar att må bra och vara frisk från sin sjukdom.

vet inte om du redan varit inne på denna sida: http://www.atstorning.se/
men se om du kan kontakta dem, både om dig själv och din sjukdom, emn även för att fårga om hur de jobbar, vad de har för utbildning o.s.v

Hoppas mitt svar hjälper lite på vägen.

/Lotta Jobbcoach

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar