Frågor och svar om Ätstörningar

13 Jan 2010, 17:00 86
Annat, 0 år
Question


Hej!
lidit i fem år av ätstörningar. Gjort hela resan genom vårdkarusellen dvs slutenvåd med sond till öppenvård.
Jag känner inte att jag kommit långt alls. Visst väger jag normalt nu men hur ska jag stå ut med min kropp?

Jag vill bara ner i vikt igen.

Är livrädd för att jag aldrig ska bli bra. Jag vet att det handlar om att bestämma sig och sedan kämpa. Visst vill jag bli av med alla tankar på mat samtidigt vill jag bara ner i vikt igen. Jag klarar inte av min kropp som den ser ut nu.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Jag hör att du gjort en rejäll resa och kommit långt men har dom här "efterdyningarna" alltså då man lyckats gå upp i vikt men inte mår bra och inte känner sig hemma i sin kropp.

Jag vill börja med att säga att du ska klappa dig på axlen, du är en oerhört stark tjej och har du tagit dig så här långt så klarar du det lilla steg som är kvar.

Jag tycker att dels att du ska fortsätta med terapi för att fortsätta jobba med dom här tankarna så ta kontakt med en terapeut snarast. Vet inte vart du är bosatt men jag kan rekommendera lite terapeuter med kunskap inom just ätstörningar. Maila mig gärna vart du bor så hjälper jag dig gärna med det.
En annan sak som är toppen för motivationen är att skaffa en mentor hos oss i föreningen mot ätstörningar. En mentor är person som precis som du varit sjuk men som idag är Helt frisk! En mentor är ingen ersättning för terapi men det är oerhört värdefullt att få prata med någon som verkligen vet och som man kan få stöd av. Kika på hemsidan http://www.abkontakt.se

Kom ihåg att du har en jäkla styrka och på god väg att lyckas, du behöver bara orka liiite till för att komma till ro, för att kunna släppa tankarna på kroppen och maten osv. Inte ge upp!!

All värme och styrka på vägen!

Stor kram

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar