Frågor och svar om Ångest

13 Jan 2010, 17:00 97
Tjej, 17 år
Question


Jag orkar inte med den här jävla ångesten längre. Vafan gör man när man inser att man har förstört sitt liv och inte har något att leva för kvar?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej underbara du!

Jag vet inte vad det är som har hänt dig, som fått dig att känna denna ångest och hopplöshet. Vad som än har hänt kan jag lova dig att det visst finns en mening men ibland när livet gör ont så har vi svårt att se det.
Eftersom jag inte fått någon information av dig om vad det gäller, om det är maten eller livet i övrigt så har jag svårt att råda dig så mycket. Dock så vill jag att du snarast tar stöd. Gärna att du går och pratar med en terapeut. En sådan finner du på tex ungdomsmottagningen eller skolkurator eller Bup.
Vad det än är så går det att lindra men du behöver säkert få hjälp med det!

Kom ihåg att du är värd att få må bra och att det ligger i ditt ansvar att ta den hjälp som du behöver för att kunna nå det.

Kom ihåg att du är värdefull!

All värme och styrka!

Stor kram!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar