Frågor och svar om Ätstörningar

14 Jan 2010, 14:00 85
Tjej, 17 år
Question


Hej såg att du hade svarat när jag skrev förra gången och det kändes skönt att någon faktiskt brydde sig. De senaste halvåret har jag stött bort alla i min omgivning och det mesta är ett helvete. Dock finns det ingen anledning för mig att söka hjälp med någon nu då jag inte är smal. Jag är 169 och väger 41. När är man tillräckligt smal?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej hjärtat!

Om jag skulle ha fått en krona för varje gång jag hört meningen "jag är inte smal nog för att söka hjälp.. Det finns andra som På Riktigt är sjuka som behöver den platsen." Då hade jag varit miljonär nu! =)

Så här är det. En ätstörning handlar om tankar och känslor som man har om sig själv och sin kropp och alltså är det helt oviktigt vad man väger. Du ska även veta att de allra flesta tjejer och killar med en ätstörning och som får hjälp av en ätstörningsenhet ser Helt normalviktiga ut, ser helt frisk ut!
Men nu är det inte så att i ditt fall så är du underviktig, du ser det bara inte själv eftersom det gått så långt! Du behöver få hjälp snarast då detta inte alls är bra för dig och din kropp.
Jag kan verkligen förstå att du inte orkar med omgivningen som du mår nu, du har ingen plats för att alla tankar går kring maten och självklart har du ingen ork eftersom du i nuläget är väldigt underviktig. Du behöver få hjälp helt enkelt tjejen! Det behöver vi alla ibland och nu är det din tur att bli hjälpt. Du behöver bara sträcka ut handen och berätta som det är och söka dig till en enhet.

All värme!!!

Stor kram!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar