Frågor och svar om Ätstörningar

26 Jan 2010, 13:00 71
Annat, 0 år
Question


jag har lite problem med maten och har haft det hela mitt liv. jag är xxx och väger xx kg i dagsläget. men sedan i höstas så har jag viljat att kräkas upp maten, inte gjort det då jag är fruktansvärt rädd för att kräkas. pendlar mycket i vikt och har nästan alla teckan på ätstörningar och har haft det i flera år.
nu har jag fyllt i en blanket till scä men vågar inte sicka in den ritkigt trots att jag vet att jag behöver hjälp.
så hur ska jag våga???
jag har i princip slutat att äta mat helt

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Jag förstår verkligen att du är oroad inför att skicka in blanketten till SCÄ men du klarar det. Du vet inombords att du behöver den hjälpen och ju förr du skickar in den desto bättre. I slutändan kommer du behöva vård för din ätstörning så varför lida i flera år till?
Kom ihåg att alla känner likadant och att du inte har något att skämmas över. En ätstörning är en sjukdom som man behöver hjälp för att komma ur helt enkelt.
Andas, fyll i, skicka iväg den. Den och din vilja är biljetten till friskheten och den är värd allt. Du är värd att få må bra med din kropp och maten, kom ihåg det.

Önskar dig all lycka till!

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar