Frågor och svar om onani

4 Feb 2010, 17:00 192
Tjej, 18 år
Question


Hej! Om man är kristen och tror på Gud och Jesus och allt det där. Är det en synd att onanera då? Jag är själv kristen, men skäms ibland för att onanera. Jag menar, Gud ser mig ju??:o

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!

Frågan är besvarad tidigare. Det är inte en synd att onanera. Varför skulle det var det? Sedan tror jag att du liksom jag har haft tankar om andra människor eller i vissa situationer sagt saker till andra som har varit betydligt värre än att onanera. Vi borde vara mer bekymrade över omedvetna/medvetna tankar och handlingar som sårar andra människor. Jag tror att klimatfrågor, rättvisefrågor och jämlikhetsfrågor är betydligt viktigare i Guds ögon. Jesus talar om Guds rike. Där är den minste störst. Vad tror du att Guds rike handlar om och vad menar Jesus med att den siste ska bli först och minste störst?

Jag tror att vi missar målet med våra liv och våra förmågor om vi ägnar en massa tid att diskutera om onani är en synd. Så har kyrkan gjort för att undvika att ta ställning och kämpa för de viktiga frågorna. Du ska inte skämmas för att du onanerar. Däremot ska vi alla skämmas om vi vänder bort vårt ansikte från vår nästa och låter bli att hjälpa henne/honom som behöver vår hjälp.
Hälsningar,
[email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar