Frågor och svar om Ångest

5 Feb 2010, 15:00 91
Kille, 17 år
Question


Hej, jag och några kompisar utförde en satanistisk ritual med pentagram, tända ljus och besvärjelser. Och jag har nu börjat känna att en ond kraft förföljer mig. jag saker som jag normalt inte brukar göra. Jag har försökt att nå ut till gud men känner bara att mörkret omsluter mig. vad kan jag göra ????

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!

Det här känns väldigt svårt att ge ett svar på utan att ha pratat med dig. Jag tror inte på någon ond kraft utanför människan. Möjligheten att välja det onda finns i varje människa. Så onda krafter kommer inte utifrån. Varje människa har en enorm potential att välja gott eller ont. Det bästa botemedlet är att vakna varje morgon och bestämma sig för att idag ska jag bara göra bra saker. Jag ska hålla upp dörren för andra, jag ska fråga hur mina vänner mår och jag ska lyssna noga på svaret, jag ska ringa min farmor/mormor... om någon av de är i livet, jag ska göra mina läxor, jag ska säga ifrån om någon är dum mot någon annan osv.

Om man i varje situation väljer att göra det goda. Då kommer det också växa fram en god känsla i dig. Du kommer att må bra.

Jesus undervsining handlar framför allt om detta:
Allt vad du vill att människor ska göra för dig det ska du göra för dem. När du når ut med ditt goda till dina medmänniskor så når du ut till Gud. Jag skulle föreslå att du försöker att nå ut till Gud genom goda handlingar istället för att göra det i ensamhet. Därför att Gud bor i varje människa. Du är nämligen skapad till Guds avbild.

Lycka till med att göra världen till en bättre plats för alla!
[email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar