Frågor och svar om p-piller

12 Dec 2000, 00:00 209
Annat, 0 år
Question


Min flickvän har provat ca 10 olika p-piller, men hon tål inget utav dem, hon får oregelbunden mens. Jag undrar om du har något annat förslag till bra preventivmedel?

Svar

Din flickvän behöver diskutera igenom detta med barnmorskan hon varit i kontakt med tidigare. Ibland kan det vara svårt att hitta ett p-piller som passar. T.ex. NÄR i p-pillerkartan kommer mellanblödningen? Det behöver man veta för att kunna välja rätt p-piller. Jag antar att din flickvän och du själv har kontrollerat er angående klamydiainfektion, eftersom den ibland kan ge oregelbundna blödningar. Din flickvän kan också behöva göra en gynekologisk undersökning för att utesluta andra infektioner såsom exempelvis slidkatarr, inflammation. Vänd er till närmsta ungdomsmottagning, där kan ni också få mer information ang. andra preventivmedel såsom kondom, spiral, p-spruta m.m.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar