Frågor och svar om Ätstörningar

8 Feb 2010, 16:00 86
Tjej, 19 år
Question


Hejsan jag har lite undringar . Jag kan säga själv så att jag på något vis har ätstörningar , jag kan inte stoppa i mig något utan att tänka nu äter jag så här många kalorier , och jag har gråtit flera gånger över att jag tycker att jag är tjock men det är inte just det jag ville säga nu. Sen många år bakot har jag spytt efter en måltid , jag vill inte det själv utan det kommer bara upp igen automatiskt , och det börjar bli jobigt nu , äckligt i munnen och så. Det är inga stora spyor utan många små, och jag vet ite om det kanske är sjukdom ? förlåt om jag tror helt fel men jag undrar verkligen ! tack för ni orka läsa igenom det här!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej underbara tjej!

Du har en ätstörning och behöver söka hjälp för detta omgående.
Gå in http://www.abkontakt.se och kika under "här kan du få vård."
Jag hör att du tvivlar över om du är sjuk och jag kan säga att det är du tyvärr hjärtat, det är inte alls meningen att du ska må som du gör nu och det går att bli helt frisk ifrån dessa tankar och känslor så ta den hjälp du har rätt till.
När du väl är på hemsidan vill jag att du läser om våra mentorer. Vore det ett bra stöd på vägen?

Kom ihåg att det går att bli helt frisk men att du då behöver få hjälp för att på riktigt komma till bukt med detta.

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar