Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

9 Feb 2010, 15:00 167
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är attraherad av både killar och tjejer, men känner mig inte riktigt bekväm i att själv vara av det manliga könet.

Jag skulle alltså mycket hellre vara tjej än kille, eftersom jag inte tror att jag kommer att återfödas efter min död (och på så vis bli en kvinna i mitt nästa liv) så är det ända sättet att åstadkomma detta ett könsbyte.

Jag vet att det är ganska drastiskt och att det kräver lite tanke, därför skulle jag vara otroligt tacksam för all information ni kan skicka till mig om könsbyten.

Är det möjligt att fungera som en vanlig kvinna efter operationen?
t.ex. Sexuell njutning, röst, utseende osv.

En bonus skulle vara en länk till en sida med lite för och efter bilder.

Tack i förväg!

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

När någon känner att den är "i fel kropp" så brukar det kallas "transsexuell". Det är inte så ovanligt som man kan tro, ändå känner sig många ensammast i världen med sina tankar och känslor.

Om du funderar på att genomgå en könskorrigering så är det självklart viktigt att du tänker igenom det. Men det är också viktigt att du går till t.ex. ungdomsmottagningen och pratar om det här med någon, så att du kan få mer information och en remiss till utredning.

Utredningen och korrigeringen pågår sedan under flera år, då du kommer att få ta ett könsneutralt namn, leva som det kön du känner dig som och sedan genomgå hormonbehandling. Operation är det sista steget.

Lite länkar:

http://www.sexologakuten.se/Trans-Transsexuell.php

http://transsexualism.se/vanliga-fragor/

http://www.rfsl.se

http://eliassohlberg.se/

Om du googlar på könskorrigering kan du hitta mycket information.

Det finns också en flera forum och klubbar på communitiet Qruiser.com för TS-personer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar