Frågor och svar om att vara gravid

9 Feb 2010, 15:00 139
Annat, 0 år
Question


Hej.
Jag tror att jag är gravid och vet inte vad jag ska göra. Jag vet inte vem pappan är eftersom jag legat med endel killar och män under ett tag. Dom äldsta har väl kanske varit runt 40...
Vart ska jag vända mig? Jag bor inte med mina föräldrar och jag tror inte att dom skulle bry sig. Vad har jag för skyldigheter? TPfh

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Jag tycker att du först och främst ska vända dig till din ungdomsmottagning eller vårdcentralen där du bor för att få veta om du verkligen är gravid. Där kan du också få någon att prata med om din situation.

Du skriver inget om hur din relation till de här männen varit, men mitt intryck är att det inte har varit så bra. Det kan vara skönt att få prata om sånt som är jobbigt.

Om du inte vet var din närmaste ungdomsmottagning är så kan du titta på http://www.umo.se

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar