Frågor och svar om svek

9 Feb 2010, 16:00 145
Annat, 0 år
Question


hej,jag mår väldigt dåligt nu.min bästa kompis har mått dåligt i flera år,hon blir misshandlad av några,dom försökte skjuta henne men hennes kompis slängde sej framför och dog,hennes andra kompis hängde sej själv,hennes 3 kompis knarkade ihjäl sej,hon tog självmord idag och det känns som att allt är mitt fel.jag visste men jag gjorde inget.jag har vetat det länge.hon har huggit sej i magen med en kniv runt 3-4 gånger.och jag har knappt brytt mej
jag vill ta självmord nu och har velat i flera år.jag har tics,min mamma slår mej och jag har sömnproblem så jag är trött hela tiden,jag får sova max 4 timmar varje dag,gå upp klockan 6 sen åka till skolan,sen åka hem,göra mat och så för jag är alltid hemma ensam,varje dag från halv 7 på morgonen till 8 på kvällen,
tjejen jag är kär i ignorerar mej nu,allt är ett jävla helvete! snälla svara så snabbt du kan

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Först vill jag säga att INGET av det här kan vara ditt fel. Det är hemskt när människor mår dåligt, och väljer att ta sitt liv, men det är inte du som orsakat det.

Du har mycket omkring dig som ingen ska behöva ha, du får inte sova, du är ensam hela dagarna och din mamma slår dig. Inte konstigt om du inte orkar hjälpa andra då. Det orkar ingen, inte vuxna heller.

Nu är det viktigt att DU får hjälp och stöd. Först och främst får du gärna lägga till min msn, som är [email protected] Sen måste vi tillsammans försöka hitta någon som du kan prata med och få hjälp av.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar