Frågor och svar om självförtroende

11 Feb 2010, 15:00 61
Annat, 0 år
Question


hej, jag har jätte dålig självkänsla. jag skäms nästan alltid för mig själv när jag går på ex. stan och så. vad ska jag göra åt det??
Det känns som om ingen tycker om mig eller så. och jag vill jätte gärna ha en kille men jag vet inte hur jag ska göra, och det verkar som om ingen gillar mig?! och om det är något fel på mig.!! Jag har en kronisk tarmsjukdom och jag var inte utvecklats som alla andra. jag har ex. jätte små bröst.
jag vet inte hur jag ska kunna få en kille att gilla mig och hur ska jag få upp min självkänska??

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

När man är 14 år och har många tankar och funderingar kring kroppen och sitt eget värde, så blir det förstås ännu värre om man har en sjukdom som ställer till det på olika sätt.

Jag vet ju inte hur det ser ut omkring dig, om du har bra kontakt med din familj, om du har vänner och kompisar i skolan, men hur det än är med det, så kan det vara skönt att få prata med någon utomstående.

Om du kontaktar din ungdomsmottagning så kan du få prata med en vuxen om dina tankar. De som arbetar där är vana vid att prata med ungdomar om allt möjligt. Om du vill kan du också lägga till min msn eller maila mig på [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar