Frågor och svar om våldtäkt

15 Feb 2010, 12:00 243
Annat, 0 år
Question


Mitt liv har blivit ett rent helvete, och jag har ingen aning om vad jag ska göra.

Det började med att vi fick invandrare till skolan, och en av dem våldtog mig på en skoltoalett efter skoltid. Jag mådde givetvis dåligt och har både en jävla käft och ett jävligt humör. Det blev helt enkelt för mycket och jag smällde till honom så han fick ett blåöga när hans lärare var med.

Självklart blev jag kallad till rektorn och när han frågade varför så kom jag med idiotkommentaren "han va ju neger". jag blev avstängd från skolan 2v och vill aldrig mer gå dit, jag får ångest av att bara se den.

Jag var dum nog att berätta detta för min vuxna bror, han är bipolär men har mått bra senaste tiden, trodde jag. Han ser alltid på mig när något är fel..så jag gjorde misstaget att säga som det var. Och nu har han tagit sitt liv, och jag vågar inte berätta för någon annan i "familjen" att jag i princip har dödat min bror.

Alltså, jag förstår att du inte kan svara på vad jag ska göra. Du kanske inte ens tar mig seriöst. Men om du har något tips på vad jag ska göra eller något så får du gärna dela med dig.

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

Tack för ditt modiga mail.

Du har varit med om jobbiga saker och råkat illa ut.

Att kalla killen för neger kanske inte var det bästa att göra, men i en sån situation tänker man inte alltid klart och säger "rätt" saker. Att stänga av dig från skolan låter som en väldigt tråkig lösning. Det hjälper inte dig.

Sen vill jag säga att det aldrig kan vara ditt fel att din bror tog sitt liv. Vad du än berättat för honom. När någon väljer att avsluta sitt liv så är det inte någon annans fel. Det kanske inte ens hade med dig att göra. Bipolärt syndrom är en svår sjukdom, och depressionerna kan vara djupa. Det har inte med dig att göra.

Det du behöver är någon du kan få prata med, som kan hjälpa dig att bearbeta de här sakerna som du varit med om. Både våldtäkten och din brors död. Du behöver också hjälp att hantera din ilska.

Du har rätt att må bra, och att få hjälp.

Lägg till min msn om du vill prata mer, [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar