Frågor och svar om missnöje med kroppen

18 Feb 2010, 19:00 116
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har funderat att börja banta lite, jag tycker jag är börjar bli lite knubbig... Jag har flera gånger försökt att sluta äta en massa sötsaker och inte äta så himla mycket, men det går inte! Så fort min mamma har bakat muffins t.ex, så äter jag i smyg och så. Asså jag hatar mig själv när jag gör så! Jag vill verkligen bli smalare och gå ner i vikt! Hjälp mig! Vad ska jag ta mig till!?

Mycket tacksam för svar!

Svar

Hej Emmeli!
Att hata sig själv mår man aldrig bättre av! Vi börjar där, lycka och självkänsla sitter inte i utseendet så du måste först acceptera den du är, och hur gör man det?! Man får ta små steg och inte vara så hård mot sig själv! I din ålder händer det massor av saker i kroppen som vi tjejer inte kan styra över, exempelvis växer bröst, rumpa kanske lår och mage. Du måste hitta en balans som fungerar för dig gällande kost och motion. En muffins då och då gör absolut ingen skillnad på din vikt, så ät en om du är sugen och var stolt över det, då är den säkert ännu godare.
Hjärnan förstår inte ordet "inte", så tänk i banor som jag vill eller önskar att må bra och jag duger precis som jag är.
Må så gott varma hälsningar Anna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar