Frågor och svar om underlivet

18 Feb 2010, 20:00 462
Annat, 0 år
Question


Hej
Var idag och gjorde test för klamydia. De upptäckte även vad de kunde tänka sig vara en svampinfektion..
Till saken hör att det även såg en "beläggning" på min livmodertapp och att detta inte var normalt. Så de skulle skicka en remiss till en gynekolog.
Jag blir ju givetvis jätteorolig. Jag frågade läkaren, men hon kunde inte ge mig speciellt bra svar. Hon sa att det antingen kunde vara könsvårtor eller en cellförändring? Eller rent av vara helt normalt... dock har ingen någonsin nämnt något om detta vid tidigare undersökningar, så det känns inte som att det är "Normalt".

Den andra läkaren jag pratade med sa också att det kunde bero på svampen?
Jag känner mig verkligen jätteorolig över detta, och ingen av dom visste hur lång tid det skulle ta innan jag skulle få komma till en gynekolog.

Så jag tänkte att jag skulle fråga här, vad det kan bero på? Är det verkligen troligt att det kan bero ppå en svampinfektion eller kondylom? Känns som att bägge de två är något som man oftast kan urskilja med ögat.. Och när brukar svamp drabba livmodertappen?
Eller är det störst sannolikhet att det är en cell förändring?:/

tacksam för svar!

Svar

Hej,

Jag kan inte svara på vad som är fel, men jag hoppas att du har fått tid hos en gynekolog nu, och svar på dina frågor. Om du inte har det så tycker jag att du kan ringa till mottagningen och fråga varför det tar tid, och förklara att du är orolig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar