Frågor och svar om Ätstörningar

19 Feb 2010, 12:00 93
Annat, 0 år
Question


hej!
jag tror att jag har ät störningar eller ?anorexia? något liknande.
jag sitter vid datorn mer än 6 timmar per dag men jag går inte upp i vikt för att jag gör de.
men jag tycker ändå att jag blir tjockare
jag gillar inte att ha ''mjukisbraller'' för att jag tycker att det får mig att se tjock ut om benen/låren.
och när jag äter så får jag knappt i mig något för jag mår illa eller får ont i magen?

(sry för att de inte hänger ihop i texten)
väger: xx kg
runt: 170 cm lång

är det normalt eller e jag bara konstig? xD

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej killen!

Vill börja med att säga att du absolut inte är konstig, inte på något sätt. Att du ser på sig själv på det här sättet har sina orsaker och jag tycker att du behöver ta hjälp för att lista ut Vilka orsakerna är då du verkligen inte lider av en övervikt utan din "övervikt" sitter i huvudet på dig själv
Jag blir dock lite fundersam när du säger att du får ont i magen? Är det en slags oro som gör ont, alltså psykiskt eller får du smärtor fysiskt?
Om det är så att du uppfattar dina smärtor som fysiska så tar du kontakt i första hand med en vårdcentral och därmed läkare. Det är dock viktigt att du även berättar om dina tankar om dig själv, inte bara det rent fysiska så att han vet detta. För dina tankar finns det lite olika alternativ. Antingen kan du ta kontakt med en skolkurator eller ungdomsmottagningen. Det kan vara ett bra första steg. Om det är så att ni tillsammans kommer fram till att du behöver mer vård så ta kontakt med en ätstörningsenhet. Alla dessa finns på abkontakt.se under "här kan du få vård".

I föreningen så har vi manliga mentorer om du känner att det är skönt att tala med någon som just är man. Mer om detta finns på abkontakt.se

All värme och styrka!
Kom ihåg att du är värd att få må bra med dig själv och din kropp!!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar