Frågor och svar om Ätstörningar

19 Feb 2010, 14:00 99
Annat, 0 år
Question


Hejsan!
Jag är överviktig, eller kanske inte direkt överviktig men tjock/mullig. Mina kompisar håller inte med utan säger att jag är smal, men det är jag iNTE ch jag börjar bli trött på att mina kompisar säger emot, men jag vill heller inte hära att jag är tjock..
jag är 183 cm och väger xxkg. Jag väger mig varje dag typ och känner mig jättetjock. Jag tränar 2-3 ggr i veckan med match och är med och tränar på fysen och allt. Jag är ibland ute och springer och äter inte lösviktsgodis. Kanske något chips o nåra läsk i veckan, men vet inte om det tar så mycket. Varje gång jag äter så känner jag mig tjock så vissa gånger äter jag inte middag utan tar nått äpple och frukost äter jag knappt längre.
Alla mina kompisar är smala och väger runt 64 kg och ärunder 175 kg. Till och med killarna väger mindre och är smalare än mig! jag mår så dåligt över detta och har flera ggr bett mamma/pappa om att köpa någon träningsmaskin från tv shopen. Dem typ skrattar lite eller bryr sig inte om mig utan ibland brukar dem retas istället och säger "oj kolla magen!".
Jag vet inte om dem vet att jag faktiskt mår dåligt av det här. Och ibland påminner dem mig om att jag borde tänka mer på vad jag äter...
jag mår INTE bra över det här och undrar om det finns något mer sätt att bli SMAL? Jag mår illa av att tänka på att skaffa kile för i min ålder och alla i min klass har typ haft sex eller har haft kille nu i nian. Min bästa kompisar har varit ihop med tre killlar under ett år och haft sex flera gånger. Den senaste killen är min bästa killkompis och jag mår dåligt över att tänka på att mitt fett ska gunga runt. Det är nästan komiskt att föreställa sig.
usch, jag vill inte ha någon kille, utan säger till mina kompisar att jag inte vill ha någon, men som sagt, alla har sex i min ålder och jag VILL inte! :( Jättetråkigt för jag vill verkligen ha någon att tycka om !
svara snällla????? hur blir man smal snabbt ?:)

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina tjejen!

Får nästan lust att skaka om dig och säga "dina kompisar ha rätt din toka. Du är inte tjock."
Du har inte en övervikt utan en idealvikt och jag vet att det är svårt men försök att inte jämför dig med andra då du som alla andra är unik vi ser olika ut, har olika kroppar osv. Inget kan ändra på detta.
Det låter mycket som att du skulle behöva jobba med din självkänsla. Jobba upp ditt egenvärde. Så att du förstår och ser att du inte ska behöva tänka sådana här tankar om dig själv. Så du förstår att du är fin och därmed kan träffa en kille och låta honom kommer nära dig fysiskt. Dessa tankar ska inte få hindra dig från det!!
När det gäller din familjs o igenomtänkta kommenterar så tycker jag att du verkligen ska säga ifrån för det är inte ok alls att de säger sådana saker om dig och din kropp!! Sätt dig ner på ett lugnt sätt och säg det!

Vill att du ska fundera över några alternativ över vad du kan göra åt detta. Vill börja med att rekommenderar Mia Törnbloms bok "Du äger". Den är toppen för självkänslan. Jag tycker även att du ska fundera över om inte du ska gå och tala med någon, ex skolkurator eller någon på ungdomsmottagningen. Detta för att verkligen komma till rätta med självkänslan så att du kan inse att du är fin precis som du är och inte behöver ändra på någonting! Ibland behöver man lite hjälp på traven, lite verktyg för att inse det!

Va rädd om dig och kom ihåg att du är värdefull och värd att tycka om dig, precis som du är nu!

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar