Frågor och svar om Ätstörningar

19 Feb 2010, 14:00 86
Annat, 0 år
Question


Hej! jag är en kille som fyller 14 i augusti. I alla fall jag har alltid haft något typ av vikt problem dvs ja har alltid varit jättesmal lixom när jag var liten kanske mellan 6-9 hade jag det asjobbigt min bästa vän flyttade alla blev dumma och ja blev mobbad unde rden tiden var min vikt aslåg mitt bmi med vet inte redigt var det ståd. Men sen när allt blev bra så började jag komma upp i normalvikt och nu börjag må physiskt dåligt igen ja vägde xx,x för en månnad sedan nu väger jag xx,x och jag är 171 cm lång. Jag börjar tröstäta godis mer och mer och börjar bli onyttig ( precis som innan ) snälla hjälp mig ???

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej killen!

Vad ledsamt att höra att du tidigare råkat ut för mobbing när kompisen din flyttade. Förstår att det måste varit otroligt smärtsamt.

Jag ser ett mönster i detta vilket jag tror att du också gör? Alltså att du börjar kontrollera maten när du utsätts för en för stor psykisk påfrestning som blir övermäktig för dig. Saken är ju den att det enda denna kontroll leder till är att du istället får ännu ett problem på halsen. Ett problem som gör en förklädnad av det verkliga problemet och jag vet att du inser att det här inte är rätt sätt att komma till rätta och börja må bra igen.
Jag tycker att du snarast ska gå till någon och prata. Tex en skolkurator eller någon terapeut på ungdomsmottagningen. Det finns även samtalskontakter hos BUP, dit kan man få en remiss via sin husläkare.
Ta detta på allvar eftersom risken är stor att du annars blir väldigt sjuk och/eller att du ständigt kommer tillbaka till den metoden när saker blir för jobbiga inuti dig. Det är inte en lösning för dina problem!

Kom ihåg att du är värdefull!

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar