Frågor och svar om självmisshandel

22 Feb 2010, 11:00 132
Annat, 0 år
Question


Hej, jag har haft självskadebeetende i drygt två år nu men har kunat "kontrollera" det till en viss gräns. På senare tid har jag börjat skada mig allt mindre, men har ersatt det med sex istället. Jag har alltid ångest och är allmänt nere efter ett samlag. Jag började träna varje dag eftersom det ledde till att jag inte fick mycket tid över till någonting annat, som samlag. Men jag har väldiga problem med mina halsmandlar och hals så kan inte träna lika mycket längre. Jag märker själv att jag börjar falla tillbaka allt mer på att tvinga mig själv till sex. Det känns helt fel mot både mig och killen men vet inte vad jag ska göra åt det. Vart ska jag vända mig?

Tack i förhand.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det låter som att du av någon anledning byter ett beroende till ett annat. Kanske för att döva ångesten?

Har du provat att gå och prata med någon? På ungdomsmottagningen finns det både psykologer och kuratorer som är vana vid att prata med ungdomar om allt möjligt. Om du vill kan du lägga till min msn också: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar