Frågor och svar om piercing och tatueringar

22 Feb 2010, 12:00 86
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har en fråga...jag vill skaffa piercing nu när jag blir 14,men mamma är lite tveksam över det hon tycker att jag ska skaffa när jag blir 15 men det går bra för henne iaf. Hur som helst,jag har läst lite regler för att ha piercing,hur man ska ta hand om det och så,och jag är en sån som är ganska slarvig med sånt,men vill så gjärna ha en (i läppen). Jag tycker det är så mycket att ta han om. Det jag läste var att man måste ta nån slags tablett varje kväll,skölja munnen men nå munvatten eller nåt i sex veckor och så måste man ha en pinne eller nån liten netall stav att ta bort alla mat rester och sånt med. Vad tycker du att jag ska göra??

tack på förhand :)

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Vad bra att du har läst på om piercings! :)

Det stämmer att man ska skölja munnen noga, efter varje måltid, men tabletter behöver man inte ta. Det som kan vara bra är att äta extra zink, så att kroppen läker fortare, men det är inte ett krav. Du behöver inget att ta bort matrester med, men en tops doppad i ljummet vatten bra för att ta bort skorpor med.

Om du inte är beredd att ta hand om din piercing på bästa sätt, så är det bättre att du väntar lite. Hellre det än att du får en infektion.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar