Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

22 Feb 2010, 14:00 198
Annat, 0 år
Question


LÄS DETTA!

Jag är kille på 16 år och har en seriös fråga till dig... Jag känner att jag är i fel kropp och skulle vilja begå ett könsbyte från man till kvinna. Men som kvinna skulle jag vilja vara med andra kvinnor dvs kvinna + kvinna. (Räknas jag som lesbisk då? eller bisexuell? Jag tänder bara på tjejer. Skulle aldrig tänka mig med andra killar.)

Har tänkt på detta sedan fyld 15! ...

Är det någon åldersgräns för könskorrigering?
Vart går man tillväga?

Är inte 100% säker på detta men det lutar sig åt det här hållet...

- Jag vet inte ens om jag klarar av livet...

Jag satsar på att hamna i musikbranschen (musikproducent/låtskrivare) när jag blir äldre. Har skapat musik sedan 2007. Och har ett stort intresse för att fortsätta med detta. Har sökt till ett gymnasium som är specialinriktad för just detta...
Hur skulle det se ut att en transsexuell skriver musik??

Jag har psykiska problem/störningar... Jag har tvångstankar, fobi. Har varit självmordsbenägen sedan en lång tid tillbaka jag har många tillbakablickar från när jag var yngre. Jag siter oftast i dushen i timmar och har depressioner om framtiden, barndomen och skolan... Jag måste använda handkrämer för att huden spriker... Elever från skolan har kallat mig självmordsbenägen många gånger!!!
Jag blir retad dagligen för all min fobi!!!

(Jag har dåligt självförtroende sedan barndomen och måste idag be min pappa/syskon att säkerhetskontrollera om jag stavat rätt. Det räker med ett ord eller mitt namn!)

Jag har mycket att ge världen innan jag avslutar mitt liv därför slutas det alltid i sista sekunden innan jag skärde upp mina blodådror...

Jag måste be till gud flera gånger om dagen för att inget ont ska hända. Jag hör han pratar med mig. Jag ser han!
Om jag inte ber eller glömmer en gång så händer något ont inom mig... Och allt blir sämre. (Svårt att förklara detta!)

Med Vänliga Hälsningar, "INGET NAMN"

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

när jag läser ditt mail så ser jag en kille som har det tufft just nu och har många svåra tankar.

Det första jag tänker svara på är dina tankar kring könstillhörighet och sexualitet.

Vilken läggning man har bestämmer man själv. Kvinnor som är med kvinnor brukar ofta kallas homosexuella. Några som är med båda könen kallar sig bisexuella men andra kallar sig heteroflexibla.

Vilket kön du attraheras av påverkas inte av dina funderingar på vilket kön du själv tillhör. Det finns transexuella som är hetero, homo eller bi.

På RFSL:s hemsida finns det en hel del att läsa om transsexualism och hur processen går till när någon ska byta kön.
http://www.rfsl.se/?p=674
Du kan också läsa en del på http://www.umo.se

Du har också många tankar kring hur du mår, ångest depressioner och oro inför framtiden. Kanske skulle du behöva prata med någon om det? På ungdomsmottagningen finns det personal som är vana vid att prata med ungdomar om allt möjligt. Det finns också barn och ungdomspsykiatri dit du kan vända dig.

Du är värd att må bra, och du har alla chanser att få ett bra liv.

När det gäller musiken, så tror jag att dina erfarenheter kommer att göra dig till en ännu bättre musiker och skribent.

Om du vill kan du lägga till mig på msn: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar