Frågor och svar om Ätstörningar

23 Feb 2010, 10:00 139
Tjej, 17 år
Question


Hej. Jag tror att jag kanske har en ätstörning. Jag har alltid ätit lite mat o legat på gränsen till undervikt. Jag är väldigt kräsen och äter bara om jag gillar maten. Nu för tiden känner jag varken hunger eller mättnad. Kan det klassas som ätstörning? jag bryr mig inte om min vikt eller sånt utan jag gillar bara inte att äta mat.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

En ätstörning handlar om tankar och känslor man har om sig själv, negativa sådana och att man tar ut detta över kroppen och maten och detta verkar inte du göra?
Däremot blir jag lite orolig över att du har en bristande känsla av hunger och mättnad. Detta tycker jag att du ska gå och kolla upp hos en läkare. Beställ tid på vårdcentralen och prata med en doktor om detta.

All värme och lycka till!

Stor kram Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar