Frågor och svar om underlivet

24 Feb 2010, 16:00 202
Annat, 0 år
Question


hejsan! (:
jag är en tjej på precis fyllda femton år. jag har en fråga när det gäller sex. Jag och min nuvarande pojkvän har varit tillsammans i fem månader snart och vi har sex regelbundet.
Allt är jättebra! Han är verkligen bra i sängen, (vi är lika gamla) och han tänker verkligen inte bara på sig själv. allt är verkligen kanon! men det är bara det att när vi haft vaginalt sex i några minuter så börjar det ont.
Jag klarar av att avsluta samlaget, men sedan är det inte mer. Han vill ofta mysa och fortsätta smeka osv. men jag kan inte, jag vill så gärna. Men kan bara inte. Det gör så ont.
vi använder inte kondom då jag går på p-piller men han var då nyligen testad för klamydia. Jag har haft sex med en kille innan och då använde vi alltid kondom, så jag testade mig inte.

killen jag hade sex med innan min nuvarande kille, vilket var i sommras ungefär, så hade jag inte samma problem.
Detta började med min nuvarande kille.
Den enda skillnaden är att min nuvarande kille har större kuk än min gamla. är det så lätt att han är för stor för mig?
Haha :D

ttacksam för hjälp! / E.

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

Det är inte så ovanligt att det gör ont vid sex.

Ibland när det gör ont så kan det bero på något som heter vestibulit. Men det kan också bero på svampinfektioner t.ex. Det är ganska vanligt att en tjej och en kille kan smitta varandra fram och tillbaka med svamp.

Ett tips är att alltid tvätta alla underkläder i 60 grader, båda dina och hans. Annars dör inte svampsporer och bakterier och det kan orsaka smärta.
P-piller kan också vara en orsak, slemhinnorna blir tunnare.

Testa med att tvätta i varmare temperatur, annars får du ta och gå till ungdomsmottagningen och kolla upp det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar