Frågor och svar om popularitet

25 Feb 2010, 16:00 148
Annat, 0 år
Question


Hej! Under de tre senaste åren har jag fått mer o mer uppmärksamhet bland killar och det känns som att be bara dras till mina bröst, har nämligen väldigt stora. I början tyckte jag det var kul, men nu för tiden känns det som det är det enda de går på! Jag känner mig som ett objekt.. Dessutom har de flesta killar som stött på mig haft tjej och varit otrogna med mig, och då menar jag jättemånga! Det gör att jag känner mig ännu mer som ett objekt. Varför gör killarna såhär och varför väljer de just mig? jag får ofta snuskiga kommentarer och skamliga förslag, skriker jag hora eller?! det låter som ett litet problem, men det sårar faktiskt. kommer någon kunna ta mig på allvar och se mig som den seriösa tjejen jag är? jag längtar så efter ett mysigt förhållande, men de killar jag träffat vill bara en sak och jag förstår inte varför....? Finns det något jag kan göra för att visa dem eller kanske sudda ut min "kom-och-ta-mig-stämpel" (hur jag nu har fått den?!) ?

tack för svar!

mvh tjej19

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

tyvärr är det så att folk har fördomar. En fördom är att tjejer med stora bröst är korkade och vill ha sex med allt och alla. Hur man än ser ut så kommer det finnas människor som tror saker om en, bara utifrån ens utseende.

Till viss del måste man försöka lära sig att strunta i det och vara som man vill vara.

Du kommer träffa människor som ser dig för den du är, och inte har fördomar kring ditt utseende, dina bröst eller annat.

Du har också rätt att säga nej till killar som bara vill ha dig vid sidan av sitt förhållande. Du är värd någon som bryr sig om dig, för den du är.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar