Frågor och svar om kompisrelationer

2 Mar 2010, 14:00 95
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag har en kompis som alltid har varit värsta klippan till alla och mått jättebra och så, men nu har hon slutat komma på skolan och när jag frågar varför säger hon att hon inte fixar skolan just nu och att det kommer va såhär ett tag. Jag försöker fråga varför men det går inte så bra. Alla kompisar är nyfikna och vill veta och några äldre kompisar till henne säger att jag måste göra något för att hon aldrig kommer fixa det här själv och att hon itne kommer orka leva så länge till. Och jag vet ju inte ens vad det handlar om, så hur gör jag ? jag är rädd att det ska vara något allvarligt för inte ens när hennes bror dog verkade hon såhär dålig. Hur ska jag få reda på vad som händer?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Jag tycker att det är viktigt att du försöker prata med din kompis, förklara att du är orolig och att du verkligen vill finnas där för henne. Om hon vägrar att berätta så måste du prata med någon vuxen. Finns det någon vettig på skolan? Skolsyster t.ex.? Eller om du kan prata med hennes föräldrar. Om hennes äldre kompisar vet vad det handlar om så borde de hjälpa dig att prata med henne. Det är viktigt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar