Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

2 Mar 2010, 16:00 131
Kille, 16 år
Question


Hej! jag har sedan länge känt mig som en tjej även fast jag är en kille. Jag vet inte vad man ska göra! Jag har alldrig vågat berätta detta för någon. Jag har känt mig som en tjej sen jag var 12 år. Detta gör att jag får ångest och vet inte vad jag ska göra. Det känns som man är fast i fel kropp och man blir bara deprimerad av det. Snälla hjälp mig hur jag ska gå till väga!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

När någon känner att den är född i fel kropp brukar man kalla det att vara transsexuell.

Du är inte ensam om dina känslor, det är inte så ovanligt med transexualism.

Det som är viktigt nu är att du hittar någon att prata med om dina tankar och känslor. Ungdomsmottagningen är ett alternativ, men du kan också ringa eller maila till någon av RFSL:s chatter och linjer, som du kan hitta här:
http://www.rfsl.se/?p=3353

Beroende på hur du känner, så kan du som transexuell få göra en "könskorrigerande operation", det betyder en operation från man till kvinna. Innan man gör en sån operation krävs det många samtal med kurator, psykolog och läkare, och även att du äter hormoner.
Här finns mer information: http://www.rfsl.se/?p=115

På communitiet Qruiser.com finns det klubbar och forum där du kan diskutera med andra i samma situation.

När man har såna tankar som du har så är det skönt att ha någon att prata med. Kanske någon kompis eller en lärare eller skolsyster är vettig?

Att vara transsexuell är inte detsamma som att vara homosexuell, men jag lägger din fråga i den kategorin, för det finns ingen om transexualism.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar