Frågor och svar om otrohet

4 Mar 2010, 16:00 160
Annat, 0 år
Question


Jag är en tjej på 17 år som känner skam och ångest över att jag aldrig hånglat eller haft sex med någon. Det känns verkligen som att alla andra har gjort mer än mig, och jag känner en skam över att berätta det för någon. Jag känner ångest över att tiden bara går och går. Under högstadie-tiden var jag mobbad och hade dåligt självförtroende men jag känner att jag har fått tillbaka självförtroendet igen, mina vänner ställer upp till tusen, men som sagt, jag känner en skam för att jag har gjort så mycket mindre än alla andra. Är det något fel på mig? Är det onormalt att känna såhär i min ålder? Är jag den enda tjejen på 17 år som aldrig har hånglat med någon och är oskuld?

Jättetacksam för svar.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Du är absolut inte den enda 17-åriga tjejen som inte haft sex eller hånglat. Det är inte alls ovanligt att inte ha gjort det, och det är absolut inget att skämmas för.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar