Frågor och svar om kondom

5 Mar 2010, 11:00 172
Tjej, 20 år
Question


Hej jag är en tjej på 20 år. År 2006 i december då jag var 16 år gammal, dagen innan nyårsafton fick jag reda på att jag var gravid genom ett test. Och den 10 Januari 2007 gjorde jag abort. Jag var i 12 ½ vecka. Skulle precis bli 17 år. Och under skrapningen la jag in kopparspiralen som jag sedan ett år tagit ut pga av att den lossnade. Och i 2 ½ år har jag varit tillsammans med min nuvarande pojkvän, inte han som gjorde mig gravid men sedan jag gjorde abort som jag ångrar så tänker jag bara på barn, barn hit o dit. Jag vill verkligen ha barn men min kille vill inte ha det nu. Vi har sex utan preventivmedel men innan han får utlösningen går han ut och kommer på min mage. Kan jag bli gravid ändå?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Att använda sig av s.k. avbrutet samlag - dvs att din kille drar ut den innan han kommer, är väldigt osäkert. Det finns spermier även i försatsen, och den är omöjlig att kontrollera.

Om ni inte vill ha barn nu så ska ni använda kondom eller något annat preventivmedel.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar