Frågor och svar om piercing och tatueringar

5 Mar 2010, 13:00 145
Annat, 0 år
Question


Hej!
jag är väldigt sugen på att ta hål i naveln och jag har läst om hur man ska sköta det och så men jag har även läst att många har fått tunnare hud emellan den övre kulan och själva piercing grejen som hänger nedanför naveln efter att de har haft hål i 1-2 år.. om du förstår vad jag menar?
så nu är jag väldigt oroligt för detta.. men varför blir huden emellan tunnare egentligen? kan det bero på att man har haft för tunga smycken eller blir det bara så av sig själv efter ett tag?

svara snälla!!! skulle vara väldigt tacksam då! <3

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är ganska vanligt att just navel- och ögonbrynspiercings kryper ut. Det beror på att de dels sitter ytligt, och dels sitter på ställen där det är lätt att råka rycka tag i dem och fastna i kläder t.ex.

Det blir inte så för alla, men om det börjar krypa ut brukar det inte gå att stoppa.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar