Frågor och svar om samhällsattityder

8 Mar 2010, 11:00 155
Kille, 14 år
Question


hej, jag är 14 år och jag undrar om du tycker det är fel att vara kristen men tro att gud inte tycker om homosexuella och att han har skickat dom till jorden för att straffa mänsklighetens idioti?

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!

Jag tycker det är fel, oavsett om man är kristen eller inte, när man försöker skada andra psyskiskt eller fyskiskt.

Jag tycker det är tveksamt att sätta sig i Guds ställe och säga vad Gud tycker och tänker om olika saker. Då riskerar man att blanda ihop sig själv med Gud och det är faktiskt en sorts avgudadyrkan. Då gör man ju sig själv till Gud.

Jag tycker att det är rätt när man ödmjukt och respektfullt möter andra människor och hela tiden försöker lära sig något nytt av dem. Detta är särskilt viktigt när vi möter människor som är annorlunda än oss själva.

Jesus från Nasaret fördömde inga människor utifrån vilka de var. Han satte sig inte på någon tron utan tvättade sina lärjungars fötter, även om de snart skulle överge honom. Han var en fattigpredikant som ville lyfta av människor deras bördor utan att lägga dit något annat.

Hälsningar
[email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar