Frågor och svar om symtom - vad är det?

11 Mar 2010, 13:00 110
Annat, 0 år
Question


Hejsan!
Igår upplevde jag något riktigt läskigt. Jag och min pojkvän (sedan 3 år tillbaka) hade sex i dushen och direkt efteråt började jag känna mig yr och det blev suddigare och suddigare för ögonen. jag kände mig även väldigt illamåande och det känndes som jag skulle kräkas vilken sekund som helst. sedan blev allting svart och jag tuppade av. Pojkvännen sa att jag var omöjlig att få kontakt med och att mina ben bara vek sig. jag har aldrig svimmat förut och jag förstår inte varför. Det gick dock över väldigt fort och redan några minuter kände jag mig normal igen. Så min fråga är om du har hört talas om detta någon gång och om du tror detta är farligt. frågade på ungdomsm. med de visste inget, kände mig jättedum.

tack på förhand!

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

Det är inget att känna sig dum över, det är inget skamligt med att svimma. Jag tycker att det är viktigt att du går till en läkare och ser om det beror på något, kanske har du lite lågt blodtryck (ofarligt, men kan ge yrsel).

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar