Frågor och svar om bulimi

12 Mar 2010, 23:00 170
Annat, 0 år
Question


Hej!
jag ville fråga lite om bullemi , jag gjorde ett test på datorn om det och då fick jag 4 av 5 på det oche n kompis till mig som har det frågade om jag hade det och jag har inte tänker på det men så kanske det är. hur kan man kolla det glad på svar:).

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Bra att du frågar!

Eftersom jag inte vet vad för typ av test du använt stolpar jag upp de vanligaste tecken på att man har bulimi vilket är nedanstående. Dessa gäller för alla ätstörningar. Det enda som är skillnaden är att man kräks vid bulimi.

Du har höga prestationskrav
Du är rastlös
Du har täta humörsvängningar
Du är fixerad vid hur din kropp ser ut
Du tränar för att förbruka energi, i synnerhet om du har ätit mer än du planerat
Du tränar för att få äta, inte äter för att kunna träna
Du tränar mer än tre gånger per vecka
Du tänker ofta på mat och ältar oftast samma tankar
Du undviker all fet eller kolhydratisk mat
Du är fixerad vid vad och när du ska äta
Du svälter/hetsäter i perioder
Du tror smal är lika med lycklig
Du är övertygad om att man måste ha en benhård kontroll för att inte rusa upp i vikt

Känner du igen dig i dessa? Behöver inte vara alla men ett antal av dom så är risken stor att du har en ätstörning. Då behöver du söka hjälp för detta.
Gå in på http://www.abkontakt.se och läs mer för råd och tips samt ätstörningsenheterna man kan vända sig till för att få vård. Steg nr ett är att berätta detta för dina närstående exempelvis dina föräldrar så att de kan hjälpa dig till vård och vara ett stöd under tiden.
Om det är så att du inser att du är sjuk i en ätstörning försök då att inte gå med detta ännu längre än du gjort, ta hjälp. En ätstörning är nämligen en sjukdom som man behöver vård för att komma ur.

Var rädd om dig!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar