Frågor och svar om olika former av sex

15 Mar 2010, 22:00 632
Annat, 0 år
Question


Hej,
Jag har en fråga angående oral sex när det gäller relegion.
Vad säger kristerna när det gäller oral sex? Är det tillåtet att ha oral sex om man är kristen?

MVH
Jessica

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!
Olika kristna säger saker om sex. Bibeln har egentligen inga synpunkter på hur man har sex. Den kristna värdegrunden betonar ömsesidighet och respekt. Det vill säga det är relationen mellan de två som är viktig. Det som båda är med på, det som båda respekterar och det som inte är destruktivt är okej. Det är inte okej att tjata till sig sex. Då är det snarare så att den ena har givit med sig, mer eller mindre motvilligt.

Det man kan säga om ses är att det ska vara njutningsfullt för båda. Det är ett sätt att uppfylla de tidigare kraven om ömsesidighet och respekt. Sen är det alltid bra att tänka på att det här med sex kan kännas rätt i ena stunden men sen så blir det inte som man har tänkt sig. Svaret på din fråga är att det är tillåtet att ha oralsex utifrån kristna värderingar, anser jag.

Hälsningar
Anders Hedman

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar