Frågor och svar om framtidsoro

17 Mar 2010, 17:00 173
Tjej, 16 år
Question


Hej. Jag har funderat mycket på om det är något fel på mig eftersom jag nästan är rädd för vuxna. Eller det känns som att alla vuxna har något emot mig för hur jag ser ut eller är. Jag har inte kontakt med några vuxna alls, förutom min pappa som jag bor hos men kanske inte har så bra relation till just nu. När jag ser andra vuxna med ungdomar som har bra relationer blir jag nästan avundsjuk, är det egoistiskt? Tfs.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är inte alls konstigt att bli avundsjuk på dem som har det man själv vill ha. Det är inte egoistiskt, men det är inte så konstruktivt heller.

Jag vet inte varför du tror att vuxna har något emot hur du är och ser ut, men tyvärr är det så att en del människor har fördomar och tycker att det är fel att vara på vissa sätt. Det kan man inte göra så mycket åt, utan det bättre att försöka strunta i det. Du har rätt att se ut hur du vill.

Finns det någon schysst och vettig vuxen i skolan? Någon lärare eller skolsyster t.ex.? Eller någon kompis förälder?

Finns det något du och din pappa kan göra för att er relation ska bli bättre?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar