Frågor och svar om onani

18 Mar 2010, 14:00 299
Tjej, 15 år
Question


Hej, jag är en tjej på 15 år som har funderat på en sak ganska länge nu. Jag undrar om man som tjej kan förlora sin oskuld på andra sätt än slidsamlag(kuk i fitta) t.ex. onani (onanera typ med vattenstråle eller liknande former av onani) eller med tampong. Hur märker man det, blöder man? Jag är jätte orolig!!!

Svar

Hej,

"Att förlora oskulden" betyder inget mer än att man har haft sex för första gången. Hur man har sex kan ju vara väldigt olika från person till person.

Tidigare har man trott att det finns en hinna vid slidmynningen som går sönder vid det första samlaget. Det är en myt, och alltså inte sant.

Ingen kan se på dig om du har onanerat eller haft sex. Inte en partner, förälder eller läkaren. Det vet bara du, om du inte berättar det för någon.

Så du behöver inte vara orolig för det. :)

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar