Frågor och svar om onani

18 Mar 2010, 15:00 345
Tjej, 13 år
Question


Jag är en tjej på 13 år och jag har ett litet problem. Jag har en växtspurt just nu och jag kommer snart in i puberteten. När jag är ensam hemma så blir jag lätt upphetsad och då går jag in på internet och kollar på lite videor om du fattar vad jag menar.. Sen efteråt känner jag mig äcklig och hemsk. Sen får jag skuldkänslor som varför jag gjorde det och så. Sen har jag alltid tankar om andra tjejer i min ålder gör sådant. Man vet ju att killar onanerar men gör tjejer det? Ingen vill ju direkt berätta det.. ( Inte jag heller ) Snälla svara skulle vara evigt tacksam!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är inget skamligt att vara ute på nätet och titta på porr. Du är nyfiken helt enkelt. Det är inget du behöver känna dig äcklig och hemsk för. Många ungdomar gör det.

Var bara försiktig, gå inte in på sidor som kostar pengar, och titta inte på sånt du mår dåligt av eller är läskigt.

Både tjejer och killar onanerar, ibland är killar mer öppna med det, men det betyder inte att tjejer inte gör det. Det är inget du behöver berätta för någon om du inte vill.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar