Frågor och svar om syskon

18 Mar 2010, 16:00 303
Tjej, 16 år
Question


Hej. Jag har en tvillingsyster som jag älskar jättemycket, men vi har glidit ifrån varandra ordentligt och hon är den lite vildare av oss. Hon kommer ofta hem på morgonen eller sent på natten även på vardagarna och skolkar en hel del. Och för några dagar sedan hittade jag saker som hon inte borde ha, och jag vill verkligen inte tro att hon håller på med sånt. När jag frågade henne sa hon att hon var less på bara spriten, och när jag sa att det kunde förstöra hela hennes framtid så undrade hon vem som hade sagt att hon skulle leva särskilt länge mer. Kan det betyda att hon tänker ta livet av sig? måste jag anmäla henne?

Svar

Hej,

Det är en svår situation som du har hamnat i. Din syster håller på med farliga saker och kan råka illa ut, men det är inte lätt att anmäla någon man tycker om. Finns det någon vuxen du kan prata med, som du litar på? Om din syster antyder att hon inte tror att hon kommer leva så är det ännu viktigare att hon får hjälp.

Hur är kontakten med era föräldrar?

Din syster kommer att bli arg om du berättar, men det betyder inte att du inte ska göra det. Det är viktigt att hon får hjälp.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar