Frågor och svar om anorexia nervosa

22 Mar 2010, 13:00 168
Annat, 0 år
Question


Jag har några frågor till dig Catherine.

Under ett par månaders tid så har min syster och mina kompisar påpekat att jag är smal och behöver äta mer och så. Och nu under den senaste veckan så har dom påpekat och sagt följande till mig:

Nu ska jag berätta en HEMLIGHET om "......." mitt namn då.
Vill ni veta vad??
Erkänn ni är nyfikna??
"......" mitt namn då, är kusin med Greven på Mysteriet på Greveholm.!!

Ni undrar säkert hur?
Joo det ska jag förklara för er.
Båda är lika benrangliga och sööta, haha.

Jag är så ledsen för att dom säger så om mig. Exakt hela högskolan vet om det nu och säger också det till mig. Vad skall jag ta mig till? :'(

Själv så tycker jag absolut inte att jag är så "benranglig" och smal. Tycker du att jag är det? Jag är 1.83 cm lång och väger xx/xx kilo.

Jag vet att jag har en ätstörnig/ Anorexi men för det så tycker jag inte att dom bör säga så, att dom inte förstår att dom kan såra en person så som dom håller på med mig.

Här är en liten bild på Greven :D

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Du vet att du har en ätstörning och inte har en sund syn på dig sjäv och är väldigt underviktig. Jag tycker absolut att du ska söka hjälp för detta om du inte redan har gjort det. Alla vårdenheter finns på http://www.abkontakt.se under "här kan du få vård".

Det är absolut Inte okej att det håller på och skojas om dig på det här sättet om det resulterar i att du mår dåligt. Men har du funderat på om det är pga att de inte vet att du tar illa upp och har en sjukdom? Oftast ligger okunskap bakom sådana här skämt och om de visste att du skulle bli ledsen så skulle de sluta upp med det. Så stå upp för dig själv och be dom sluta.

All värme och styrka på vägen. Kom ihåg att det går att bli helt frisk ifrån en ätstörning men att man då behöver hjälp för att ta sig ur den.

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar