Frågor och svar om våldtäkt

25 Mar 2010, 16:00 289
Annat, 0 år
Question


Hej!
Min bror var 18 försökte att ha sex med mig när jag 14 år. Jag lyckades försvara mig. Han visade sin penis och ville att jag skulle hålla den, smeka den och onanera åt honom. ÄCKLIGT, En gång jagade han mig i rummet för att hålla mig och ha sex med mig, då sprang jag ut. Jag mår såååå dåligt av minnena. Jag undrar varför en bror kan tilllåta sig själv att göra så?!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Jag kan tyvärr inte svara på exakt varför din bror ville utsätta dig för det, men det handlar om att han inte mådde bra själv.

Det viktiga just nu är du, och att du får stöd och hjälp att bearbeta det som hänt. Ta kontakt med ungdomsmottagningen där du bor, eller din vårdcentral om du har en bra husläkare.

Det kommer kännas jobbigt att berätta först men det är ändå viktigt att du gör det. Både för din skull och för att din bror ska få hjälp också. Annars kanske han fortsätter att ha destruktivt sex och kanske tvingar någon annan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar