Frågor och svar om piercing och tatueringar

4 Apr 2010, 18:00 215
Annat, 0 år
Question


Hejhej
Först vill jag bara klargöra att jag mår JÄTTEBRA, och jag är inte ute efter att skada mig själv, men jag har lust att "tatuera" mig själv med en nål eller ett rakblad, dvs rista in en bokstav i mitten av underarmen, utan att använda bläck eftersom jag vet att det är farligt.
Är det farligt på något sätt att rista in en liten krussidull där? (Jag vill helst INTE skära av pulsådern och dö)

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är inte alls ovanligt att vilja göra så, och det behöver inte betyda att du vill skada dig (vilket du också nämner).

Jag skulle säga att om du använder en nål, så är det inte jättefarligt, men inte så smart heller. Nålen är inte steril t.ex. Antagligen kommer det inte bli så snyggt gjort heller (alltid svårt att tatuera sig själv ;)) Såret kan bli infekterat och det kan bli fult efter läkningen.

Använder du rakblad, så kan det lätt bli för djupt.

Fundera på varför du vill göra det, och om det inte kan vänta några år tills du kan tatuera dig eller göra en scarification hos någon som är duktig på det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar