Frågor och svar om underlivet

4 Apr 2010, 19:00 295
Tjej, 17 år
Question


Hej! mina inre blygdläppar hänger väldigt långt ner och jag tycker verkligen det är pinsamt att dusha med andra osv, har även avstått från sex eftersom jag skämms och tror att killen kommer tycka det är äckligt och ser konstigt ut. Är det normalt? Spelar det någon roll för killen? om jag går till en ungdomsmottagning kan dom göra något åt det?

Svar

Hej,

det är tyvärr jättevanligt att både tjejer och killar skäms över sitt underliv. Det är jättetråkigt, eftersom ett underliv kan se ut på så många olika sätt och det finns inget rätt eller fel. Ofta kan man se bilder inom t.ex. porr där tjejerna knappt har några blygdläppar. Så kan det se ut, men det är precis lika vanligt med större blygdläppar.

OM en kille skulle tycka illa om dina blygdläppar, så är det han som har problem, inte du.

Var stolt och glad över din fitta! Den ska ge dig glädje, inte oro och komplex.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar