Frågor och svar om p-piller

4 Apr 2010, 19:00 238
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag började att äta p-piller för ca 2 veckor sedan. Jag det va på min första mens dag men inte min egentliga första mensdag eftersom den är lite oregelbunden. Har haft lite småblödningar sen dess (inte varje dag) men det har inte varit som riktigt blod utan mer levrat och lite brunaktigt. Hade sex igår och idag för första gången utan kondom och idag (några timmar efter jag hade haft sex) så började jag blöda (ser ut som riktig mens nu). Varför blöder jag? Är det farligt? Finns det någon chans att jag blivit gravid trots pillrena? SNÄLLA SVARA!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är vanligt med lite blödningar när man börjar med p-piller. Men jag säger till dig som till alla andra - om du är orolig, gå till ungdomsmottagningen eller till den som skrev ut p-pillren. Då får du svar från någon som är utbildad inom ämnet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar