Frågor och svar om bråk

6 Apr 2010, 10:00 93
Annat, 0 år
Question


Jag vill så jättegärna få svar för jag får perioder då jag mår skitdåligt. Och jag vet inte om jag skulle orka prata med någon om det.
Det är så att för några år sedan, det hände två gånger två år i rad, att min familj campade. Mitt i natten vaknar jag upp av att husvagnen skakar.. Ja du kanske kan tänka dig själv. När man är sådär 14-15 att det är inte det här man vill uppleva, att föräldrarna har sex i samma rum som du.
Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna bearbeta detta efter alla år som gått, jag försöker bara att tränga undan det men varje dag, varje gång något som har med sex att göra så kommer jag att tänka på den händelsen. Kan du ge mig tips eller något? Jag känner mig bara sviken av mina föräldrar för att dom inte tänker längre än vart deras lustar når.
Nu är det så också att jag har fått en konstig inställning till sex. Jag tycker att det är något snuskigt och skamfullt när jag vet att det egentligen är något fint, men jag kan som sagt inte undvika att tänka på händelserna när ämnet kommer upp.
Det kanske inte låter så illa men jag blir fruktansvärt äcklad av tanken på sex. SNÄLLA hjälp mig!!!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

du beskriver en händelse som många skulle tycka är jobbig. Dels att vara i samma rum som några som har sex, och dels att uppleva att föräldrar har sex. Jag kan tycka att det är lite onödigt av dina föräldrar att ligga med varandra när du är i samma husvagn.

Det kanske inte låter så illa, men faktum är ju att du mår dåligt av det som hänt, och den känslan är värd att tas på allvar! Ingen annan än du kan avöra om en händelse är jobbig för dig eller inte.

Du skriver att du inte vet om du orkar prata med någon om det, men kanske är det just vad du behöver? Kanske inte med en psykolog eller kurator, men en god vän? Någon du litar på? Annars kan du alltid kontakta din ungdomsmottagning.

Lägg gärna till mig på msn om du vill prata mer; [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar