Frågor och svar om graviditetstest

6 Apr 2010, 14:00 142
Annat, 0 år
Question


Jag har en ganska komplicerad fråga, och för att den som läser ska förstå måste jag förklara lite.
Det är såhär att jag är ganska slarvig med mina p-piller och för två veckor sen hade jag sex med min pojkvän, som inte bor i samma stad, samtidigt som jag hade mens. Då hade jag bara tagit p-piller 2 dagar innan. Nu hade vi sex för 3 dagar sen igen, och jag har inte ätit p-piller på två veckor. Men dagen efter att vi hade sex började jag få ont i äggstockarna och magen kändes svullen, jag kissar mycket, och det känns precis som det gjorde sist jag var gravid i sjätte veckan! Det jag undrar är hur jag i så fall skulle kunna vara gravid, eftersom jag bara har haft sex 2 gånger på 4 veckor varav en gång jag hade mens, vilka är chanserna för skengraviditet p.g.a. att jag självklart varit orolig, och sen undrar jag om det kan vara så att jag kanske är gravid i sjätte veckan även om jag fick min mens för två veckor sedan?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Ibland kan det komma en liten blödning trots graviditet. Gå till din ungdomsmottagning eller köp ett test på apoteket, det är enda sättet att få veta med säkerhet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar