Frågor och svar om bråk

7 Apr 2010, 22:00 102
Tjej, 13 år
Question


Hej, jag har ingen pappa, har vuxit upp med det eftersom att han dog då jag var 2år... Så jag minns honom inte, men det känns ändå som att jag saknar honom, jag VILL ha en pappa här. Jag BEHÖVER det känner jag. Inte bara en mamma som jag bråkar hela tiden, som inte går att prata med, hon är psykiskt sjuk på något sätt. Sen går jag i en dålig klass, har bara en vän där, och vi kan inte byta till den andra klassen, eftersom att jag bytte till min klass som jag går i nu, och hon har något som gör att hon inte kan byta. (Alla mina kompisar går i den andra klassen.) Sen är jag blyg, så jag vågar inte sjunga inför någon... Ingen vet att jag sjunger, ´jag sjunger bara då ingen hör, eller då jag e ensam hemma, jag tror att jag kan sjunga, men vågar inte. Jag vill sjunga på musiken. Men har inte en aning om hur jag ska våga, eftersom att risken är att vissa ska säga alltingen att jag sjunger bra, elr dåligt. Tycker inte om att höra något av de... -.- Allt e bara jobbigt. Vi har kontakt med Soc, har haft 2st fasta kontaktfamiljer, de andra har hoppat ur, nu ska jag få en ny, och jag har väntat i över 2år... orkjar verkligen inte vänta mer, de säger att jag står först på "kö" elr något, för att jag har väntat längst... Men jag vill egentligen ha en fosterfamilj, fast det går typ inte att hitta någon, dessutom tror jag att jag inte har de tillräckligt dåligt. Sen är det så svårt att hitta foster och kontakt familjer, vad fan ska man göra med hela skiten?

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

Du skriver att du skulle behöva en pappa, och jag tror också att du behöver en vuxen att prata med. Men om du inte har en pappa, så kanske det finns någon annan vuxen som du kan prata med?

Det låter som att du har mycket omkring dig, din mamma mår inte bra, ni har kontakt med soc, din klass är jobbig osv.

Finns det någon vuxen som du litar på? En lärare eller skolsköterska?

Om du vill får du gärna lägga till mig på msn, så kan vi prata mer. [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar