Frågor och svar om Ätstörningar

8 Apr 2010, 11:00 101
Tjej, 16 år
Question


Hej. Jag undrar vart man kan vända sig och ta itu med sina problem UTAN att föräldrarna blir inblandade? Jag vill söka hjälp men om mina föräldrar får veta något så skiter jag i det, jag orkar inte pressen det kommer medföra. Vill snacka med någon och få en diagnos, orken börjar släppa på riktigt nu, försöker att inte gå ned mer i vikt men väger 42 kg på 161 cm nu och jag är rädd att det ska bli värre...

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Jag kan förstå att du är rädd för att berätta för dina föräldrar så kanske behöver du komma lite längre i tanken innan du berättar. Dock så kommer du bli tvungen att göra det så småningom om det är så att du behöver komma in på behandling. Det kommer inte gå att mörka.
Tills dess tycker jag att du i sådana fall tar kontakt med en kurator just för att prata om Hur du ska kunna berätta för dina föräldrar, söka vård utan att du känner panik över att de skulle pressa dig.
En kurator kan du få tag på antingen i skolan eller på ungdomsmottagningen.

Kom ihåg att du inte har något att skämmas över! En ätstörning är en sjukdom som man behöver vård för att komma ur.
Det är inte ditt fel att du drabbats men är ditt ansvar att ta dig ur. Låt det bli förr istället för senare.

All värme och styrka på din väg!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar